پس تکلیف ما و خدا چه می‌شود؟

«وَعْدُ اَلْكَرِيمِ نَقْدٌ وَ تَعْجِيلٌ وَعْدُ اَللَّئِيمِ تَسْوِيفٌ وَ تَعْلِيلٌ» وعدهٔ جوانمرد نقد و فوری است وعدهٔ ناکس بهانه جویی و امروز و فردا کردن است.
کریم کیست؟ بقول اسلام کریم کریمان الله است، آیا وعده‌های این کریم پابرجا است؟ رد خور ندارد؟ چک‌هایش برگشت ندارد؟ این همه وعده در قرآن داده که رأس آن «اُدْعُونی اَسْتَجْب لَکُم (۶۰ غافر)» است، بعد چون به وعده‌گاه نرسید، متشرعین آمدند ماستمالیش کردند که بشرطها و شروطها! خب این «شرطها و شروطها» را نمی‌توانست در آیه بیاورد؟ «اُدْعُونی» به شرط دارد؟ به شرطی که نان حلال بخوری، یکی از شرایط این است، حلال‌زاده باشی، آدم خوبی باشی.

«وعدهٔ خدا نقد است و تعجیل است». خدا عجله می‌کند در چه؟ در عذاب مردم یا در رحمتش؟ رحمتش که در آسمان است؛ «وَ فِی السَّمَاءِ رِزْقُکُمْ وَ مَا تُوعَدُونَ (۲۲ذاریات)». وعده‌گاه آسمان است، سلامتی در آسمان است، بی‌ نیازی در آسمان است، راحتی در آسمان است، خوشی در آسمان است، خوشبختی در آسمان است، دستت به آن نمی‌رسد، آنچه که دستت به آن می‌رسد سوءالقضاست، آنچه که نقد است چک و لگدی است که خدا به تو می‌زند.

من نمی‌دانم متشرع با چه رویی دیروز سر سفره نشسته گفته «یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْاَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ،… حَوِّلْ حَالَنَا اِلَی اَحْسَنِ الْحَالِ»! پدرانت مادرانت مدام گفتند «حَوِّلْ حَالَنَا اِلَی اَحْسَنِ الْحَالِ» این حال احسنی است که خدا به شما داده، کل ایران نابود است مگر آنهایی که دستشان در جیب خداست.

از تدریس شماره ۷۰۰۰ ➖ کاوش چهارم ➖۱-۱-۱۴۰۴

مدت زمان:3:29
منبع:غررالحکم و شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید جلد ۱۷ صفحه ۱۱۵، از امیرالمومنین

پادکست قبلی

هر چه این درب را بزنی باز هم باز نمی‌شود.

پادگست بعدی

دیگر به دکتر و داروخانه و عمل و آزمایشات پزشکی نیازی نیست!

یک نظر بنویسید

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *