«خُذُوا مِنَ العِبادَةِ مٰا تُطِيقُونَ فاِنَّ اللهَ لا يَسأَمُ حَتَّى تَسْأَمُوا» از عبادت به اندازهای که توان دارید برگیرید زیرا خداوند خسته نمیشود مگر آنگاه که شما خسته شوید.
آیا خدا خسته میشود؟ خستگی مخلوق خداست بعد چگونه خدا به اسارت آن درمیآید و به معادلات آن میرود؟
«فاِنَّ اللهَ لا يَسأَمُ حَتَّى تَسْأَمُوا» تو خسته بشوی خدا خسته میشود. عجب خدایی است! با چنین صفات و نام و نشانهایی انتظار دارید که خدا در زندگی شما معجزه کند؟ خدایی که خسته میشود یعنی در مدیریت عظمای خویش معطل میگردد، حیران میشود، به چه کنم چه کنم گرفتار میآید و نتیجهاش «اُدْعُونی» است، که «لَا اَسْتَجِبْ لَکُم»!
«عبادت را به اندازه توان اجرا کنید». آیا این فروع دین به اندازهٔ توان مردم نازل شده است؟ در آیهٔ آخر سوره بقره میگوید «آنچه را که مازاد بر طاقت ماست بر ما تحمیل نکن». آیا مردم توانایی دارند نماز صبح را بین دو خواب نیمه شب و بعد از آن تحمل کنند؟ روزه بگیرد در حالی که استطاعت روحی و جسمی و توانمندی مالی لازم است. جهاد برود در حالی که انسان از مرگ بدش میآید، میترسد و میهراسد.
شرایع دینی بر پایهٔ زور است، این «لَا اِکْراهَ فِی الدِّینِ (۲۵۵ بقره)» یک تابلوی فریبندهای بیش نیست! مگر در نسخ قبل نداشتیم که «برای نماز شب به روی همسر خوابیدهات آب بریز»؟
مگر نداریم که «بچههای خردسال را به زور وارد نماز و روزه کنید»؟
«ما تُطِيقُونَ» چیست؟ «خُذُوا مِنَ العِبادَةِ ما تُطِيقُونَ» چیزی که طاقت دارید. آیا مردم طاقت دارند؟ لشکرکشی اسلام را مردم طاقت دارند؟ شما میخواهید قدرت را فراگیر کنید، رعیت بیچاره چه گناهی کرده که تاوانش را پس بدهد؟ به زور، مردم را به قانون جهاد میکشاند!
مدت زمان: 5:05
منبع:کتاب میزان الحکمه حدیث ١١٨٣٣، از خاتم الانبیاء
Podcast: Play in new window | Download